duminică, 14 iunie 2009

De ce?

Sǎ crezi în secolul XXI în divinitatea este ca şi cum ai crede în Moş Crǎciun la vârsta de 21 de ani. Absurd. Suntem o specie care se mandreşte cu faptul cǎ suntem unici "în creaţie" din cauza faptului cǎ gândim. Ne-am şi denumit, în mandria noastrǎ, "homo sapiens". Însǎ ne minţim odraslele de fiecare datǎ când le traducem acest nume. Nu gândim chiar atât de mult. O majoritate copleşitoare a omenirii crede încǎ într-un dictator ceresc. Crede în magie, în minuni, în deochi şi cristale, în energii şi draci, în îngeri şi OZN-uri.

A existat o perioadǎ în istoria europei când religia domina absolut. Se chema Evul Mediu, iar anglofonii i-au spus "The Dark Ages". Ne uitǎm la talibani, şi recunoaştem instant faptul cǎ barbarismul islamist este parcǎ "din evul mediu". Însǎ mantra pe care şi-o repetǎ credinciosul este cǎ "religia mea nu-i aşa". Ba este. Este retrogradǎ, paternalistǎ, misticǎ, şi scoate la ivealǎ tot ce este mai rǎu dintr-un om. Divinitatea este cea mai bunǎ justificare pentru orice injustiţie. Vina dispare când (crezi cǎ) ai "creatorul" de partea ta.

Acest blog este o revoltǎ la adresa celor care cred ca un text antic, plin de crime cumplite, de barbarisme, de furie divinǎ, este ceea ce le dǎ superioritate moralǎ. Este împotriva celor care aratǎ spre noi şi zic: "imoralilor"

Nu vreau o societatea în care principala virtute sǎ fie imbecilitatea. Eu vreau sǎ mǎ ridic la statutul de "homo sapiens". Eu vreau ca omenirea sǎ prospere prin raţiune, nu sǎ se închine. Nu vreau teocraţie. Nu vreau sǎ trǎiesc în "Marea Jamahǎrie Ortodoxǎ a Dunǎrii de Jos". Şi din pǎcate, încet încet...
trimite pe proddit

3 comentarii:

  1. Batalia noastra este inutila atata vreme cat gloatei nu-i pui ceva in loc! Astazi Religia & Dumnezeu sunt politici de Stat, intru-cat una este cladita pe cealalta, si amandoua se sprijina pe superstitia cu care au hranit de milenii gloata proasta. Daca maine i-am convinge pe toti ca Dumnezeu nu exista si ca religia este cea mai mare minciuna cunoscuta vreodata, tot nu am realiza mare lucru: animalul din fiecare din noi si-ar cere tributul si -cel mai probabil- viitorul nu ne-ar prea incanta. Avem nevoie de o alta baza, un nou concept de organizare sociala, o noua forma de valorizare a OMULUI, o emancipare a spiritului si o descatusare a visului din OM (ca substitut la religie). O sa mai vorbim despre asa ceva in viitor, intr-un moment mai propice. Pana atunci: Curaj & Respect! Ciao! http://teologateu.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere