sâmbătă, 18 iulie 2009

Administratia firmei "Universul & Existenta SRL"


Divinitatea abrahamicǎ, denumitǎ generic Dumnezeu, este unul din cei mai proşti organizatori posibili. Având în vedere cǎ credincioşii îl considerǎ omniscient şi omnipotent, este pur şi simplu surprinzǎtor numǎrul de erori pe care aceastǎ divinitate le comite. Sǎ luǎm istoria "oficialǎ" dreptcredincioasǎ:

Primul cuplu este unul insubordonat, iar primul lor nǎscut îşi omoarǎ fratele, dovedind cǎ experimentul divin este total haotic., şi deja a scǎpat de sub control. O altǎ dovadǎ este insubordonarea totalǎ a populaţiei (care teoretic se aflǎ la degetul mic al 'mniezoului). Avem astfel de-a face cu o resetare a sistemului, o tentativǎ de a şterge greşelile, de tip "format C:". Aici se poate observa lenea Creatorului, preferând sǎ îi spunǎ unui om, Noe, sǎ facǎ prima grǎdinǎ zoologicǎ plutitoare, decât s-o facǎ el, şi dupǎ ce e gata, inundǎ planeta.


Dupǎ asta Zeul îşi alege un popor preferat, deoarece populaţia era prea mare şi greu de administrat, îi freacǎ doar pe evrei la cap. Desigur, moralitatea absolutǎ este revelatǎ doar lui Moise, pânǎ atunci Dumnezeu negǎsind timpul necesar sǎ se ocupe şi de aceastǎ problemǎ. Cu directivele în braţe, evreii aşteaptǎ câteva sute de ani pânǎ când Adonai, în atotschizofrenia lui se trimite pe sine în formǎ carnalǎ, ca propriul sǎu fiu Ioşua, sau Iisus, sǎ predice printre poporul sǎu. Deşi el zice cǎ mesajul sǎu era penru evrei, îşi dǎ seama dupǎ ce s-a ridicat înapoi la cer cǎ de fapt mesajul era pentru toate neamurile. Astfel, aflat în situaţia cuiva care pe tren realizeazǎ cǎ a uitat ceva acasǎ, îşi sunǎ un prieten, pe Saul din Tars, sǎ rectifice problema în numele lui.


Trec şase secole, pǎnǎ când Tatǎl Nostru realizeazǎ cǎ mesajul lui a fost prost înţeles şi prost tradus în alte limbi, şi se gândeşte cǎ un pedofil epileptic este candidatul ideal pentru a rǎspândi moralǎ divinǎ şi a efectua corecţiile necesare, într-o nouǎ limbǎ, araba (noroc cǎ Mohamed o vorbea). Iarǎşi, dupǎ câteva secole, în anii 1800, un persan poreclit Baha'u'llah primeşte ceva imformaţii suplimentare, însǎ el nu este important pentru cǎ apoape nimeni nu a auzit de el.

Rezultatul: Haos total, varzǎ "a la Cluj". Sǎ le ştii pe toate şi sǎ dai greş în aşa hal? Planul ǎstta divin nu pare gândit pânǎ la capǎt. Slab pentru "Şeful Lumii", managerul general al celor vǎzute şi nevǎzute. Dacǎ D-zeu era angajat în sectorul privat, ar fi fost demis de multǎ vreme.
trimite pe proddit

2 comentarii:

  1. Bai cat am mai ras la asta. Permite-mi sa dau un exemplu: daca tu esti la volan si esti neatent si intri cu masina-n pom, pai asta-i vina lui Dumnezeu.Sti de ce se-ntampla asa de multe accidente rutiere? Pentru ca oamenii nu se mai roaga. Dumnezeu este prezent peste tot dar daca omul nu se roaga si nu-I cere ajutorul atunci cum sa-l mai ajute Dumnezeu?Pentru ca El nu trece peste libertatea omului.
    Tu a copii? Daca ai , ei te-asculta intotdeauna? Apoi spui de Cain ca la omorat pe Abel si ca experimentul divin este haotic.Dumnezeu a pus inaintea omului binele si raul si-l lasa pe om sa aleaga, pentru ca daca altfel El l-ar obliga pe om sa faca numai binele.Abel a adus jertfa lui Dumnezeu ce avea mai bun in turma sa, Cain insa a adus niste paie uscate. Normal ca El a cautat spre jertfa lui Abel si Cain vazand asta a prins ura pe fratele lui si l-a omorat.
    Dumnezeu nu a ales un popor preferat, ci a ales poporul care s-a nascut din Avraam, si asta pentru ca avraam s-a inchinat lui Dumnezeu si nu idolilor. In vremea lui Avraam toti oamenii se inchinau idolilor, iar Avraam a stat si s-a gandit si si-a spus ca acesti idoli, aceste statui care care nu se pot misca sau sa faca altceva, nu au cum sa faca cerul si pamantul si soarele si toate celelalte, ci trebuie sa fie altcineva care a facut cerul si pamantul. Si dupa ce a crezut asa i s-a aratat Dumnezeu, si mai apoi i s-a jurat Dumnezeu lui Avraam ca vor fi urmasii lui ca stelele cerului si ca ai va duce in pamantul fagaduintei.Dumnezeu n-avea cum sa aleaga unul din celelalte popoare pentru ca ei se inchinau dracilor.

    Sa sti ca lui Mahomed nu i sa aratat Dumnezeu ci dracul care a luat chipul arhanghelului Mihail

    RăspundețiȘtergere
  2. "Sti de ce se-ntampla asa de multe accidente rutiere? Pentru ca oamenii nu se mai roaga. "
    Da de ce nu se roaga direct sa conduca direct sfantul duh?

    "Abel a adus jertfa lui Dumnezeu ce avea mai bun in turma sa, Cain insa a adus niste paie uscate. Normal ca El a cautat spre jertfa lui Abel si Cain vazand asta a prins ura pe fratele lui si l-a omorat."
    Intradevar, un eveniment imprevizibil pentru Atotcunoscǎtorul.

    "Dumnezeu nu a ales un popor preferat, ci a ales poporul care s-a nascut din Avraam"
    Euu nu am specificat criteriul de selectie, ci doar ca si-a ales.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jews_as_a_chosen_people#Chosenness_in_the_Torah

    "Sa sti ca lui Mahomed nu i sa aratat Dumnezeu ci dracul care a luat chipul arhanghelului Mihail"
    pardon, arhanghelull Gabriel
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gabriel#Islamic_references

    RăspundețiȘtergere