duminică, 5 iulie 2009

Presa abjectǎ


Despre anularea concertului God Dethroned nu mai scriu, deoarece detaliile, în mare, sunt cunoscute. Pentru cei care nu-s familiarizati cu incidentul, recomand o lecturǎ usoara de Hotnews [God Dethroned - interzisi la Oradea de un consilier liberal, pe motiv de satanism] combinat cu un TLP [România Totalitară II - Cristo-fascism ortodox în Oradea].

Am aştepta ca presa sǎ-şi facǎ datoria şi sǎ sarǎ ca arşi la un asemenea eveniment. Doar ei ar trebui sǎ fie "câinii de pazǎ ai democraţiei". Şi întradevǎr, am vǎzut cǎ Hotnews a mers pe fir sǎ vadǎ ce s-a întâmplat, luând şi un interviu solistului formaţiei, cǎ sǎ vadǎ mǎcar cât de tare s-a fǎcut "vestul" de cǎcat (dar, noi - mi-s orǎdean -, cu mândria noastrǎ de a fi "mai europeni decât regǎţenii", când de fapt suntem cu total altfel. Provincia Cultistan, din Marea Jamǎhǎrie Ortodoxǎ a Dunǎrii de Jos).

Însǎ articolul care m-a şocat şi m-a dezgustat cel mai mult (chiar mai mult decât evenimentul în sine) a fost articolul din EvZ. Acest cotidian central a fǎcut-o de oaie în aşa hal încât mǎ întreb dacǎ nu a fost cumpǎrat ziarul de OTV.

Citez. "Dincolo de această aberaţie, scandalul de la Oradea aduce din nou în centrul atenţiei problema satanismului şi pe adepţii acestui curent din ţara noastră."

Alarmism ieftin, sau altfel spus, [Dincolo de acest subiect, hai sǎ facem un mic red-herring prǎjit la foc mic. Sǎ uitǎm de încǎlcarea gravǎ a legii, a drepturilor omului, a separǎrii imbecilitǎţii de stat, şi mai ales a bunului simţ]. Domnilor, unde sunt analizele pe caracterul de cenzura fascistoidǎ a faptei de mai sus? Nu pentru asta existaţi?

"Potrivit unor rapoarte întocmite de serviciile secrete şi de Ministerul de Interne cu câţiva ani în urmă, există astfel de grupări în peste douăzeci de oraşe din ţară. Aceleaşi rapoarte mai susţin că cea mai mare influenţă în România avut-o o organizaţie din Ungaria, care s-a autointitulat „Biserica Satanei”. Sataniştii au recrutat mai întâi membri din Transilvania, iar apoi au ajuns să aibă adepţi în toată ţara. "

Dacǎ tot vorbim din perspectiva ortodoxǎ, de ce sǎ nu ne amintim si de perspectiva naţionalistǎ. Cǎ doar cu toţii ştim cǎ Iisus era român verde, iar atunci sigur Satana e ungur. Şi probabil e şi iredentist, vrând sǎ acapareze raiul populat majoritar de îngeri dintotdeauna. Felicitǎri EvZ pentru cǎ dublaţi paranoia religioasǎ cu paranoia naţionalistǎ.

"Autorităţile spun că încearcă să ţină sub observaţie manifestările organizaţiilor sataniste, iar cea mai mare dificultate este aceea că, pentru a nu fi descoperiţi, adepţii satanismului îşi schimbă de fiecare dată locul în care îşi ţin ritualurile. [...] În ritualurile lor, sataniştii profanează morminte, sacrifică animale şi, în cazuri extreme, se ajunge până la omucideri. "

Normal, ca orice duşman ideologic, inamicul este invizibil, dar infinit de rǎu. La fel ca teroriştii de la revoluţie. Sunt peste tot, şi nicǎieri.

Dupǎ cum vedem, gândirea misticoidǎ a ajuns mainstream. Problemele se pun nu vis-a-vis de valorile democratice ("nimicuri" de genul lib. a informaţiei, a exprimǎrii, a adunǎrii), ci în funcţie de dogmatisme alb-negru (ortodocşi versus Satan, bun vs. rǎu, noi vs. ei). Aştept cu nerǎbdare ziua în care, sǎpând încǎ un canal (probabil Bucale-Dunǎre), poporul acesta imbecil va înţelege despre ce vorbesc. Şi sǎ ştiţi domnilor de la EvZ, aţi adus toate astea cu un pas mai aproape.
trimite pe proddit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu