duminică, 4 octombrie 2009

Papa Ratzi, misiune: Africa



Sǎ analizǎm cuvintele Întâiului Vrǎjitor al Lumii (Sursǎ - Hotnews):

Papa Benedict al XVI-lea: Materialismul si fundamentalismul religios, principalele pericole care ameninta Africa
E bine. A nimerit una - "fundamentalismul religios". Problema e cǎ ţine de ograda lui.
Materialismul si fundamentalismul religios reprezinta cele doua principale "stari patologice periculoase" care ameninta Africa, a declarat duminica Papa Benedict al XVI-lea, la messa de deschidere a sinodului pentru Africa, in fata a peste 200 de episcopi de pe continent, relateaza AFP.

"Africa reprezinta un imens plaman spiritual pentru o umanitate care se confrunta cu o criza de credinta si de speranta", dar acest "plaman" este atacat de doua "stari patologice periculoase", a afirmat Papa.

Pt alte exemple de spiritualitate pe continentul negru, vezi threadul "Africa" pe Forumul Ateilor
In primul rand, este vorba despre "materialism, combinat cu gandirea relativista si nihilista", care, potrivit lui, a fost exportat aici de civilizatia occidentala. Din acest punct de vedere, a continuat Benedict al XV-lea, "colonialismul, incheiat pe plan politic, nu a fost inca desavarasit".

Evident, discreditarea prin asociere... colonialism=ateism, materialism, nihilism. Nenea Ratzi uitǎ cine erau primii care aterizau in viitoarele posesiuni coloniale.... yep... misionarii. Vezi şi postul: "Prizonieri ai unui Zeu Alb"

Al doilea "virus", crede Sfantul Parinte, este "fundamentalismul religios" .

De acord. Sǎ-şi facǎ autocritica şi sa îşi dea demisia.
Papa, care a efectuat un turneu in Camerun si in Angola in martie, provocand o polemica legata de SIDA si folosirea prezervativelor, a pledat si pentru institutia casatoriei.

Observaţi cât de inofensivǎ pare acţiunea lui Ratzi? Papa n-a provocat numai polemica, ci şi mii de morţi inutile prin sfaturile sale criminale.
"Africa ar putea sa-si gaseasca resurse imense daca acorda prioritate familiei, fondata pe casatorie", a subliniat el.

Eu aş zice "dacǎ acordǎ prioritate educaţiei", şi nu aia religioasǎ, ci cea raţionalǎ. Iatǎ totuşi ce poate face (auto)educaţia:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8257153.stm

trimite pe proddit

Un comentariu: