luni, 15 aprilie 2013

Scrisoare deschisă lui Miodrag Stanojevic, profesor de istorie sârb


Dragă Miodrag,

În primul rând, te voi ruga să mă ierți că te tutuiesc, dar nu cred că te vei supăra. Cred că sunt foarte mari șanse ca tu să nu exiști. De ce spun asta?

În primul rând nu cred că ești un profesor de istorie. Îmi este imposibil să cred că cineva poate să fie atâta de ignorant, și să ajungă profesor de istorie. Faci niște greșeli elementare. Afirmația ta cum că "în anul 700 [ungurii] sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei" este falsă. În momentul respectiv strămoșii ungurilor se aflau în zona stepei nord-pontice, aproximativ estul Ucrainei, în timp ce în estul Chinei și nordul peninsulei Coreene primul rege al statului coreean Balhae punea pe picioare noul său stat. E posibil să confunzi ungurii cu uigurii, un popor turcic ce a avut tangență cu nordul Chinei ceva mai târziu. Maghiarii, în schimb, nu au avut, ei neajungând niciodată în Orientul Îndepărtat.

Poate aș fi acceptat confuzia - popoarele astea nomade sunt multe și complicate, mai ales prin stepa eurasiatică - dacă nu scoteai un alt porumbel din condei: "Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom". Un profesor de istorie nu putea spune așa ceva. Un om cu o minimă cultură înțelege cum funcționează relațiile între diversele state și entități politice în evul mediu. Mai ales un profesor din Voivodina, ea însăși regiune autonomă a statului sârb. E cineva pe lumea asta care susține că Voivodina nu face parte din statul sârb? Și Găgăuzia e autonomă, și totuși face parte din Republica Moldova.

Ca să nu mai vorbim de scaunele săsești și secuiești, care nu făceau parte din Transilvania, ci erau subordonate direct regelui maghiar. O spune clar și istoricul Marius Diaconescu în revista Historia, și el un opozant al autonomiștilor secui:

Regele Ungariei numea în fruntea secuilor un comite al secuilor, un demnitar originar din rândul marii nobilimi maghiare. Voievodul Transilvaniei nu exercita asupra secuilor nicio autoritate. Doar după 1462 s-a obişnuit ca ambele demnităţi, cea de voievod al Transilvaniei şi cea de comite al secuilor, să fie acordate aceleiaşi persoane, din raţiuni militare, în contextul creşterii pericolului otoman. Dar şi în acest caz de cumulare a celor două demnităţi, persoana care le deţinea nu îşi exercita autoritatea asupra secuilor în calitate de voievod al Transilvaniei, ci doar în cea de comite al secuilor. [...] Secuii nu erau singura entitate privilegiată din Transilvania. Saşii, colonizaţi şi ei în secolele XII-XIII în sudul Transilvaniei, s-au bucurat de autonomie administrativă şi judecătorească, în schimbul căreia achitau o sumă de bani fixă la trezoreria regelui şi dădeau un număr de ostaşi pentru armata regală. La fel, asupra lor voievodul Transilvaniei nu avea nicio autoritate.

Dragă Miodrag, cum poți tu să fii „sârb din Voivodina” și să nu înțelegi cum funcționează o autonomie? Sau să afirmi "cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare". Chiar nu știi câte drepturi au minoritățile la tine în provincie? Chiar și cele „alogene”. 

Recunosc, din curiozitate, te-am căutat prin Google. Am găsit mai mulți inși pe nume Miodrag Stanojevic. Primul e un fotbalist muntenegrean. Al doilea un Miodrag Stanojevic bătrân, de 85 de ani, filantrop, însă arhitect de meserie. A treilea un Miodrag Stanojevic-Micia, profesor (de nu-știm-ce) din Negotin. Negotin e în zona văii Timocului, are populație de vlahi, doar că acest Miodrag apărea ca și candidat pe listele unui partid care susține sus și tare descentralizarea, regiunile autonome, drepturile minorităților ș.a.m.d. Iar ultimul Stanojevic Miodrag găsit e un popă (preocupat de istorie se pare, dar nu profesor).

Așa că stimate Miodrag, eu afirm că tu ești un personaj fictiv, și în spatele acestui personaj se află un român. Unu din ăla „imbecil de tolerant”.

Un sârb ar ezita să insiste pe alogenitatea maghiarilor, când slavii înșiși sunt veniți în peninsula Balcanică în secolele 6-7. Un sârb n-ar putea să fie atâta de ignorant în ceea ce privește Voivodina, și un sârb ar ști că „vlahii” sunt în Timoc, și în Voivodina românofonii se declară români, și nicidecum vlahi. Un sârb ar ezita să-i acuze pe unguri că sunt un popor sălbatic și ucigaș când încă sunt criminali de război sârbi judecați la Haga.

Însă gradul de intimitatea cu miturile naționaliste române, aceleași analogii răsuflate cu "ungurul care vine „la tine-n casă”", și imaginea caricaturală în ceea ce-i privește pe slavi, nu mă poate duce cu gândul decât la o făcătură mioritică. Și nu e o făcătură prea inteligentă. Să luăm de exemplu afirmația "catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România." E genetic fals, și lingvistic fals. Genetic suntem toți -unguri, români, sârbi - o varză cu minime influențe alogene. Lingvistic fals, pentru că și indo-europenii - strămoșii dacilor, romanilor, celților, germanicilor, slavilor, etc. - sunt alogeni din stepă. Doar bascii putem spune c-ar fi „băștinași” europeni, nici vorbă la iugoslavi. Și contradicția cu sine apare imediat: "De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?" Păi sunt sau nu asiatici, profesore dragă? Și tu ești sau nu ești sârb? Sau real măcar?

Aștept cu interes răspunsul tău,

A.P., un bezbojnic
trimite pe proddit

30 de comentarii:

  1. Partea a 2-a a discursului lui Putin? Lol

    Păcat că cine vine aici să citească chestii ştie deja cam ce-i făcătură şi ce nu e. Zic şi eu: dacă semnai Dalai Lama sau Einstein, poate se răspândea replica asta atât de utilă şi pân' la amărâţii care au pus botul la scrisoarea lui Miodrag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lipseste un pic contextul. Cine e Miodrag asta si care e articolul original/link/ceva care te-a deranjat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.ghimpele.ro/2013/04/in-lipsa-unei-reactii-ferme-romanesti-un-istoric-sarb-ii-pune-la-punct-pe-extremistii-maghiari/

      Ștergere
    2. dear Bezbojnic, nu e din Ghimpele linkul original, observ. E din decembrie 2012, din Gazeta de Nord-Vest. Ghimpele l-a preluat.
      Ecouri din Serbia la afrontul adus românilor pe bani europeni
      Scris de GNV in 12 Dec 2012 // 2 comentarii
      Un profesor de istorie sârb din Voivodina, aflat zilele trecute la Satu Mare, a transmis redacţiei o reacţie pe marginea articolului “Afront adus românilor pe bani europeni”, apărut în numărul din 4.12.2012 al Gazetei de Nord Vest. Reproducem integral textul transmis de profesorul sârb Miodrag Stanojevic:
      s.a.m.d.
      gazetanord-vest.ro/2012/12/12/ecouri-din-serbia-la-afrontul-adus-romanilor-pe-bani-europeni/

      Ștergere
  3. Excelent - si decent - articol. Felicitári!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dear Bezbojnic, iata si o augmentare cu sos veritabil de Wikipedia a argumentelor lui Miodrag Obscurul..

      xmesa.wordpress.com/2013/04/17/transilvania-si-ungaria/

      Ștergere
  4. Ia sapa nitel genealogia lui Petrica Zamela, un popa. Are teza de doctorat despre un mitropolit legionar, al carui nepot este. Banuiesc ,si nu cred ca ma insel, ca el este "sirbu".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fals la toate modurile.Petrica Zamela este un autentic banatean si un autentic om de cultura.Nu este nepotul lui Vasile Lazzarescu si Vasile Lazarescu nu a fost legionar.In schim cred ca acest Richard este un cretin.

      Ștergere
    2. Fals la toate modurile.Petrica Zamela este un autentic banatean si un autentic om de cultura.Nu este nepotul lui Vasile Lazzarescu si Vasile Lazarescu nu a fost legionar.In schim cred ca acest Richard este un cretin.

      Ștergere
  5. Sirbii in timpul ráscoalei conduse de Francisc Rákóczi al !!-lea au comis genocid ucigind maghiari femei copii s,a,m.d. La fel au pocedat in 1848-1849, iar in 1944 partizanii lui Tito au comis iarási un genocid ucigind 40.000 maghiari intre care femei gravide si copii-Nu vreau sá scriu despre genocidul comis de románi in 1784, sau 1848-49 finndcá e o problemá foarte dificilá de exemplu pe Ioan Dragos deputat in parlamentul maghiar, parlamenterul lui Kossuth l-a omorit un román Ioan Sulutiu asa crud incit nuse putea recunoaste cadavrul (odihneascá se in pace) ,la Abrud Zlatna, Aiud au fost máceláriti maghiarii inclusiv femei gravide copii etc. In 1944 Gárzilea Maniu au comis un alt genocid la Aita Seacá. In timpul lui Ceausescu preoti catolici au fost tra in teapá(Vlad Tepes) de securisti metodá folositá si de partizanii lui Tito( de exemplu la executarea generalului Szombathelyi Ferenc ) - Nicidecum nu vreau sá refer la etnie sá comit acelasi gresealá ca si "profesorul" sirb" ,am scris despre metodele unui regim totalitarist, partizanii lui Tito, au folosit teapa ca si cum securistii lui Ceausescu care au tras in teapá preoti catolici. Si fotbalistul sátmárean plinge dupá Vlad Tepes , de ce nu revine sá treagá in teapá pe maghiarii. E cunoscut scandalul nu? De altfel má mirá faptul de ce plinge dinsul dupá Vlad Tepes cine a tras inteapá pe románi si turci, si a fost ajutat de regele Mattia Hunyadi al Ungariei. - Am impresia cá la Satu Mare sint probleme serioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sii vrei sa fii si crezut ?? In Serbia, Slovacia, Ucraina, sunteti niste mizerii, doar in ROMANIA va da mana sa faceti porcariile actuale

      Ștergere
    2. Ai perfecta dreptate in ceea ce priveste unele crime comise dr romani impotriva ungurilor..dar oare nu era frumos sa mentionezi de ce? cand sunt atatea documente reale si nu falsificate ale vremii? romanii au ucis maghiari in 1848 ca raspuns la atrocitatile maghiarilor impotriva lor...nu cred ca e cazul sa ne batem in dovezi ca e plin de ele pe site=urile de specialitate..de ce nu pomenesti de atrocitatile ungurilor impotriva romanilor de-a lungul istoriei..de drepturile care nu le erau recunoscute etc.. dar de ce nu pomenesti despre masacrele secuilor impotriva ungurilor caci dupa cum bine stii au fost atatea..in 1848 secuii au atacat pe maghiari..apoi s=au intors impotriva romanilor...iar la aita? garzile lui maniu au executat in aceeasi maniera pe criminalii acelei grupe de soldati romani capturati si omorati de satenii de acolo...garzile lui maniu...erau de capul lor..nu erau autoritate militara asa ca maghiarii care au comis masacrele de la Ip si Traznea,,,Voi maghiarii aveti o istorie frumoasa interesanta..dar ca popor aveti o mentalitate de ipocriti...romanii sunt pentru voi o turma de maimute salbatice..ciobani inculti si nespalati..sunteti mincinosii europei..paradox, in cartile noastre de istorie si ma refer la cele de pe vremea cand eram la scoala , poetii, eroii vostri, carturarii , etc erau prezentati frumos..cu respect...aveti strazi n bucuresti si in alte orase care le poarta numele...in schimb , voi indoctrinati populatia impotriva romanilor...salbatecii , nespalatii, oamenii pesterilor...dar cine oare de=a lungul secolelor au interziis dreptul la educatie a romanilor? romanii nu aveau dreptul in transilvania sa=si construiasca nici biserici de piatra..doar dupa ce o parte din ei au trecut la greco catolicism , au avut parte de educatie si asta la presiunile papei..iar transilvania? a fost cucerita cu sabia de maghiari asa cum au luat si alte provincii din cehia , serbia etc... pana la urma romanii au luat cu baioneta aceasta provincie..asa e istoria..asa se cuceresc teritoriile..

      Ștergere
    3. Ma sugaciule.. .da de Ip si Traznea.. ce mata-n cur zici ?

      Ștergere
  6. Articolul e o provocatie plin de minciuni nici-n-at merita ráspuns autorul fiind analfabet in istorie oricum citeva lucruri de semnalat 1-Viata lui Avram Iancu a fost salvat de un medic maghiarViata lui Avram Iancu a fost salvat de un medic maghiar..."aciasta se face cunoscutu tuturoru officialiloru precumu si Romaniloru cumche Domnu Ioan Senpeteri, cha Doctoru ordinariu in Rosia dupe trista si gesnica, aceiasi intamplare, si Domniasa cha nevinovatu si ne amestecatu in lucruri politice, nici luandu parte cu rebelli, prinu aceiasi catastrofe amaru au petimitu, ase dare eu cha jude primaru in Rosia incelegandume, cu ordinariu Prefectu fratele Avram Iancu, amu hoteritu alu eloca, in statu seu ciche ne fericitu in offenbaia, unde cha medicu practicu care sti, si voieste ajuta omeniri va locui pane la alte mai favorisitare jurusteri - Toci dare selu recunasce ca pe omu de omenie si unu la acela care ei primitu suptu protectie, si nime se nu indresniasce al supera - Offenbaia 19 Maju 1849 - Simeon Balintu - Prefectu Salineloru si Judeprimariu a Rosiei -Aceasta recomandatiune sa recomenda si de catra officiolatu Offenbajei cu tóta statornicia - Offenb., 19 maju 849 Amos Jordasian (?)" Jude primaru - http://elekesfrici.blogspot.ro/2009/07/gemkapocs-cseke-gabor-blogjaban-olvasom.htmlAntal Tibor " Mert az az igazság, hogy Avram Iancu életét egy székely ember mentette meg. Az én feleségem, Szentpéteri Piroska dédnagyapja mentette meg. Név szerint Szentpéterí János. Aki a negyvennyolcas lángoló kavarodásban orvos volt Verespatakon. Magához vette Avram Iancut, bújtatta és gyógyította. Azt mondta Avram Iancunak, hallgass ide, Iancu! Te most velem jössz, mert ha nem, a fejedet vehetik bármely pillanatban. De nálam jó helyen leszel és én téged meggyógyítalak. Mert orvos vagyok és nekem ez a kötelességem. Iancu pedig erre mit mondhatott? Azt mondta, jól van, veled megyek, János. "http://elekesfrici.blogspot.ro/search/label/Avram%20IancuAntal Tibor După Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, Regele Ferdinand a desemnat o comisie pentru adoptarea Stemei României Mari condusă de basarabeanul Paul Gore. Nemulţumit de faptul că s-a tergiversat prea mult adoptarea stemei, regele apelează la serviciile pictorului József Sebestyén de Köpeczi din Cluj. Acesta vine imediat cu un proiect de stemă şi, , regele îl acceptă şi în anul 1921 apare în Monitorul Oficial. Stema astfel concepută a fost menţinută până la 30 decembrie 1947 când a fost abolită monarhia.https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/481856_497115877020058_1166679299_n.jpg https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/481856_497115877020058_1166679299_n.jpghttps://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQDO1MOisU4Dc-Cp&w=154&h=154&url=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-snc7%2Fs480x480%2F481856_497115877020058_1166679299_n.jpg 3 - Sirbii in timpul ráscoalei conduse de Francisc Rákóczi al !!-lea au comis genocid ucigind maghiari femei copii s,a,m.d. La fel au pocedat in 1848-1849, iar in 1944 partizanii lui Tito au comis iarási un genocid ucigind 40.000 maghiari intre care femei gravide si copii-Nu vreau sá scriu despre genocidul comis de románi in 1784, sau 1848-49 finndcá e o problemá foarte dificilá de exemplu pe Ioan Dragos deputat in parlamentul maghiar, parlamenterul lui Kossuth l-a omorit un román Ioan Sulutiu asa crud incit nuse putea recunoaste cadavrul (odihneascá se in pace) ,la Abrud Zlatna, Aiud au fost máceláriti maghiarii inclusiv femei gravide copii etc. In 1944 Gárzilea Maniu au comis un alt genocid la Aita Seacá. In timpul lui Ceausescu preoti catolici au fost tra in teapá(Vlad Tepes) de securisti metodá folositá si de partizanii lui Tito( de exemplu la executarea generalului Szombathelyi Ferenc ) - Asta este comun in ucigasii sirbi si román teapa! M-a surprins faptul cá acest articol - bánuiesc cá autorul este un fost securist - a apárut ! . -Un răspuns la rândurile " profesorului sârb Miodrag Stanojevic" http://bit.ly/10PaK4k,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zlokolica Anka Aleksandar11 decembrie 2013 la 14:30

      Nu stiu cine e analfabet!!! Saracu de tine!

      Ștergere
  7. Viata lui Avram Iancu a fost salvat dee un medic maghiar, in timp ce contrarevolutionarii románi au comis genocid la Abrud Zlatna Aiud etc Diferentá maghiarii salveazá viata románilor iar románii comit genocid
    nu toti numai ucigasii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu is din Zlatna ! De ce genocid vorebesti tu aici?

      Ștergere
  8. LORD ca si toti ungurii sunt total inculti sau rauvoitori in ceea ce priveste istoria ! e pierdere de timp sa le arati prostilor ca-s inculti , in cel mai fericit caz se poate vorbi de rea credinta, dar nu cred ca aici este cazul ! Cert este ca toti isoricii slovaci, ucraineni, francezi englezi, italieni, sarbi sunt niste prosti inculti Doar ungurii sunt cei ce detin adevarul istoric !

    RăspundețiȘtergere
  9. legat de afirmatia asta => Un sârb n-ar putea să fie atâta de ignorant în ceea ce privește Voivodina, și un sârb ar ști că „vlahii” sunt în Timoc, și în Voivodina românofonii se declară români, și nicidecum vlahi. Iti spun 100% ca isi spun vlahi si ei. Poate `or fi exceptii, da in general toti se considera vlahi. in rest pertinent articolu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zlokolica Anka Aleksandar11 decembrie 2013 la 14:39

      In Novi Sad, capitala regiunei autonome "Vojvodina" pe toate institutiile publice si la universitate exista si inscriptii in limba romana si minoritatea se declara Romana! Vlahi sau Valahi sunt exclusiv in regiunea Timok in partea de vest-sudvest a Serbiei si limba lor seamana cu romana dar este totusi greu de inteles de catre un roman din, sa zicem, Ialomita!

      Ștergere
  10. Cred ca multi dintre voi stiu ca atat bozgorii cat si jidanii au aceeasi origine khazara ! Este normal sa aiba aceleasi apucaturi ! Odata ce au contaminat o regiune , vor dori sa se extinda ! Cautati problema evreiasca in Europa medievala si veti intelege la ce ma refer ! Aceasta natie spurcata de khazari , mai este recunoscuta printr-un obicei ! De cate ori ii pui in fata evidentelor isi schimba masca , acuzandu-te pe tine de relele pe care tocmai el le-a infaptuit ! Am citit ce au scris nesimtitii astia aici si am comparat cu fenomenul jidanesc ! In primul razboi mondial , oculta mondiala au "sugerat" un holocaust de 6 milioane de evrei ! Comunitatea internationala , nu era asa de "sensibila" la problema jidaneasca si dupa declaratia Balfour , jidanimea a lasat gargara ! Au revenit cu aceeasi minciuna in cel de-al doilea razboi mondial insa datorita dramatismului atins in conflagratie , minciuna a prins la public , urmand ca mai toate tarile in frunte cu Germania sa plateasca zeci de miliarde de dolari "victimelor" khazare ! Mi se pare ciudat ca acest 6 milioane este vehiculat inca din secolul 19 de diversi profeti satanici jidani ! La bozgori , fenomenul este identic ! Faptul ca stramosii lor au omorat cu sabia in mana popor nevinovat , subjugandu-l , nu conteaza ! Noi suntem ucigasi fiindca ne-am luat ce este al nostru ! Nu conteaza cate zeci de mii de Romani au murit sub dominatia bozgoreasca ! In timpul revolutiei lui Avram Iancu , propagandistii khazaro bozgori avanseaza o cifra de 40 000 de bozgori ucisi ! Mai sus imbecilul de ..."lord15 aprilie 2013, 14:44" , vine cu aceeasi poveste insa in serbia ! Nu cred ca Romanii s-au inteles cu sarbii cati bozgori sa matraseasca , dar sunt convins ca asta este cifra cu care i-a dresat jidanul soros , bozgorul khazar !

    RăspundețiȘtergere
  11. http://tiparituriromanesti.wordpress.com/2014/05/10/lorand-lepes-vicevoievodul-transilvaniei-recunoaste-unio-trium-nationum-turda-6-februarie-1438/
    In asazisa lor istorie de "1000 de ani" , Transilvania a fost anexata doar perioade scurte la regatul bozgoresc , in cea mai mare parte a timpului , fiind principat autonom care fie era vasal bozgoriei fie era independent ! Faptul ca exista un document "Unio trio nationum" in Ardeal , dovedeste minciuna hoardei avaro-pecenego-cumano-tataro-mongolo-huno-bozgoro-jidano-khazara ! In document este semnat acordul a trei natii diferite de a mentine stapanirea asupra taranilor Romani si suprematia asupra acestora ! Cele trei natii erau ...Ungurii , secuii si sasii ! Oare atat de tampiti erau secuii pe vremea aia si nu stiau ca ei nu sunt natie distincta ci bozgoreni ? Daca erau de aceeasi natie , nu era mai simplu un tratat intre bozgorici si sasi ? Hai raspundeti bozgorilor bautori de sange , cum explicati paradoxul ? Nu va este rusine salbaticilor cate crime si cat sange ati varsat cat ati avut puterea in Ardeal ? Mars in khazaria nomazilor ! Piei inapoia mea satano !

    RăspundețiȘtergere
  12. Curriculum vitae
    1. Numele şi prenumele: Diaconescu Gheorghe Marius
    2. Adresa de corespondenţă: Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Istorie.
    3. Data şi locul naşterii: 19 ianuarie 1970, Tăuţii-Măgherăuş.
    4. Starea civilă: căsătorit.
    5. Cetăţenia: română.
    6. Naţionalitatea: română.
    7. Titlul ştiinţific: Doctor în istorie, specializarea istorie medievală.
    8. Studii:
    - septembrie 1997-august 2000 – studii postuniversitare la Universitatea “Eötvös Loránd” din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Şcoala de Doctorat din cadrul Secţiei de Istorie, specializarea în cadrul Catedrei de Istorie Medievală şi Premodernă a Ungariei. Studiile au fost finalizate cu teza de doctorat intitulată “Structura nobilimii din Transilvania în epoca angevină”, pregătită sub coordonarea academicianului Engel Pál (+ 2002) şi a lui Zsoldos Attila, cercetător la Institutul de Istorie al Academiei Maghiare din Budapesta. Susţinerea publică a tezei de doctorat a avut loc în 6 decembrie 2004.

    De ce nu spui nenorocitula ca muma-ta este jidanca ?
    Toate articolele acestui jidan bozgoresc , sunt ofensatoare , tendentioase la adresa Romanilor ! In toate articolele menajeaza pe turci , pe rusi , pe bozgori , numai pe Romani ii defaimeaza si ii prezinta in lumina nefavorabila ! Ar trebui impuscat mizerabilul !
    http://stirile.rol.ro/-historia-avram-iancu-erou-sau-criminal--703334.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CELTUL cel mai CELT26 martie 2016 la 10:19

      COANE ESTI TOTAL !!! 1000 la 100 ai DREPTATE..... Sa moara mortii (măsii) ! Pretene, eu nu am nimik cu nimeni, toata lumea sa traiasca, numa noi sa nu dăm coltzu.... pt dom profesor ăla sârb -STIMĂ- iar pentru băgătorii de betze-n-roate, doar atâta: MARSH FORŢAT ! Stimă pt românul care suportă TOT RAHATUL !

      Ștergere
  13. vă rog să nu mai înjuraţi!

    RăspundețiȘtergere